miercuri, 19 iunie 2013

Ironie?! Barbatii se maturizeaza mult mai tarziu decat femeile. La ce varsta ating ei maturitatea?Creierul barbatilor se maturizeaza la varsta de 43 de ani, adica cu 11 ani mai tarziu decat cel al femeilor, sugereaza un recent studiu realizat de oameni de stiinta din Marea Britanie. Studiul  confirma unele teorii anterioare, care sustineau ca barbatii s-ar maturiza mai tarziu decat femeile. Mai mult, studiul in cauza a relevat un procent insemnat de barbati care recunosc o astfel de situatie: unul din patru barbati intervievati a declarat ca se considera imatur.

Pe de alta parte, in timpul cercetarii a rezultat ca trei din zece femei au intrerupt relatiile de cuplu, declarand ca nu mai aveau rabdare sa se confrunte cu actele imature ale partenerilor, iar opt din zece femei au declarat ca ele ii cred pe barbati incapabili sa inceteze vreodata sa se comporte ca niste copii. Printre actele copilaresti specifice barbatilor imaturi, femeile au enumerat flatulenta intentionata, ragaiturile, consumul alimentelor tip fast food in timpul noptii si pasiunea pentru jocurile video.

Rezultatele studiului au mai reliefat si ca 46% dintre participantele la sondaj au fost implicate in relatii in care aveau sentimentul ca sunt nevoite sa-si ingrijeasca partenerii ca pe niste copii. Femeile au declarat ca, in medie, erau nevoite sa le ceara partenerilor sa se comporte potrivit varstei lor de aproximativ 14 ori pe an, adica mai des de o data pe luna.

Pe langa aspectele legate de imaturitate, femeile au declarat ca partenerii lor aveau si probleme de comunicare. Un sfert dintre ele isi doreau ca partenerii lor sa vorbeasca despre ceea ce simt. In context, femeile simteau ca ele sunt nevoite sa ia singure cele mai grele decizii.

Si totusi, cum reusesc cuplurile sa treaca peste aceste diferente? Potrivit rezultatelor din studiu, 40% dintre participanti au declarat ca ei vad imaturitatea ca pe o componenta importanta care ajuta la mentinerea unei relatii amuzante. Mai mult, 33% dintre subiecti au adaugat ca imaturitatea ajuta la crearea unei legaturi speciale cu copiii. 

Pe baza declaratiilor facute de famei, in studiu a fost listat topul obiceiurilor care denota imaturitatea barbatilor:

1. Obiceiul de a crede ca propria flatulenta este amuzanta;
2. Consumul de alimente fast food la ora 2 noaptea;
3. Practicatul jocurilor video;
4. Dorinta de a obtine scorul cel mai mare la jocurile video intr-o competitie cu copii;
5. Excesul de viteza pe sosea sau luatul la intrecere cu alte masini;
6. Obiceiul de a chicoti cand cineva vorbeste trivial; 
7. Condusul masinii pe drumuri publice cu muzica data la maximum; 
8. Obiceiul de a face glume proaste; 
9. Reticenta de a vorbi in timpul unei relatii de cuplu;
10. Incapacitatea de a gati chiar mancaruri simple;
11. Repetarea acelorasi glume la fiecare iesire cu prietenii;
12. Incapacitatea de a purta discutii mai ample sau de a vorbi despre ei insisi;
13. Dezinteresul pentru citirea unor carti;
14. Dansul prostesc;
15. Obiceiul de a apela la mame pentru spalatul rufelor personale;
16. Apelatul la mame pentru a le pregati masa;
17. Obiceiul de a purta pantofi sport in club;
18. Detinerea unui skateboard sau a unei biciclete BMX;
19. Aversiunea la consumul de legume;
20. Schimbarea frecventa a locurilor de munca.

Sursa: descopera.ro (click pe titlu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu