sâmbătă, 5 februarie 2011

Otravurile mentale va distrug sanatatea si grabesc imbatranirea (I)

 Toata lumea stie ca imbatranirea este rezultatul intoxicatiilor organismului, in diferitele lor forme. Este vorba de intoxicatia inevitabila cauzata de varsta, uzura, incetinirile unor functii vitale, factori biologici asupra carora suntem neputinciosi; mai sunt intoxicatiile cauzate de o igiena, in special alimentara, total defectuoasa; dar si intoxicatiile provocate de maladii infectioase pe care n-am putut sau n-am stiut sa le evitam si astfel nu le-am combatut cum ar fi trebuit.

Mai exista, insa, si o alta sursa de intoxicatie, care este foarte importanta si in acelasi timp periculoasa: este vorba de otravurile mentale. Fiecare dintre noi a putut constata ca sentimentele violente aduc cu ele cand tresariri sau tresaltari ale inimii, cand, dimpotriva, incetinirea sau oprirea unor functii vitale. Sub impactul unei emotii puternice, manii, surprize, frici subite, inima incepe sa bata dezordonat. Cand suntem ingrijorati, suparati sau avem un puternic sentiment de compasiune, ceva parca ne stranguleaza si ne sufoca. De la o sperietura puternica, o suparare mare si brusca se poate ajunge la moarte. 

Dar nu numai sentimentele foarte puternice sunt susceptibile de a comanda functiilor organismului. Oricare ar fi gradul lor de intensitate, ele actioneaza asupra organelor interne. Grijile, neplacerile, supararile, nelinistile, invidia, ranchiuna, proasta dispozitie, fatarnicia au, de asemenea, repercusiuni - dar intr-o masura mai mica - asupra functionarii sistemului vascular, visceral sau endocrin.

 Toate aceste tulburari, mai mult sau mai putin repetate, ale aparatului circulator, respirator, neuro-simpatic au un dublu efect: pe de o parte va golesc brusc, dintr-odata, potentialul nervos, surmenandu-va nervii; pe de alta parte produc, ca orice oboseala, toxine, care se acumuleaza in organism, fiind nevoie de o munca suplimentara pentru eliminarea sau distrugerea lor.

In cartea sa Toamna vietii, Dr.Victor Pauchet clasifica aceste sentimente sau stari mentale nefaste in trei clase distincte, desemnandu-le prin culori diferite:

* Sentimente negre - frica si rudele ei, anxietatea, angoasa, rusinea, remuscarile, timiditatea;

* Sentimentele rosii - mania si derivatele ei: ranchiuna, ura, gelozia, invidia, sarcasmul, batjocura;

* Sentimentele gri - nervozitate, agitatie, sensibilitate excesiva, nerabdare, tristete, proasta dispozitie, melancolie, tendinta de a discredita.

Si unele si altele va strica sanatatea si va otravesc la fel de sigur ca si constipatia, drogurile sau alcoolul, ne avertizeaza medicul francez. Un acces de manie, o frica violenta echivaleaza cu o betie alcoolica. Melancolia, teama, angoasa prelungita, ranchiuna, supararea, toate sentimentele negative persistente nu se diferentiaza in nici un fel de o gripa care nu se mai vindeca. Individul se ditruge progresiv la fel de repede prin gelozie, ca si printr-un microb violent si tenace. 

Sentimentele negre tulbura respiratia si circulatia, paralizeaza actiunea endocrinelor si a sistemului simpatic. Vesnicul nelinistit are o mina pala, trasaturile trase; este friguros, ficatul si tiroida functionandu-i prost. Intestinul este lenes, digestiile lente, respiratia insuficienta. Sangele in loc sa-i fie fluid si de un rosu clar, poate deveni gros, vascos si sa contina prea multa uree sau colesterina. Organele de aparare, surmenate de blocajele continue, obosesc: rinichii, ficatul, pancreasul vor sa se linisteasca. Efortul fizic si chiar mental devine neplacut. Individul e apatic. Tesuturile i se descompun, iar batranetea se instaleaza prematur. 

Nu ati observat ca sentimentele rosii, dupa ce au provocat o surescitare pasagera a anumitor functii, aduc cu ele o perioada de depresie profunda? Aceasta apatie, aceasta diminuare brusca a vitalitatii se explica prin faptul ca starile de manie si nervozitate au nevoie de un influx nervos considerabil si va golesc dintr-o lovitura acumulatorii. 

In privinta sentimentelor gri - adevarate boli ale spiritului -, nici ele nu sunt mai putin vatamatoare din punct de vedere al efectelor asupra organismului. Ce este cu adevarat periculos la acestea, este repetarea lor in permanenta. Specificul sentimentelor gri este ca sunt persistente. Au o tenta atenuata si trec uneori neobservate. Se fofileaza si se strecoara fara sa le acordam atentie. Repetate zilnic, isi fac cuib, se instaleaza in subconstient, se cramponeaza, se inradacineaza si devin invincibile. 

In clasa sentimentelor gri trebuie mentionate nervozitatea, susceptibilitatea, agitatia, neincrederea, vaicareala, tendinta de denigrare fara discernamant. Va plangeti de viata, de crize, de perceptor, de guvern, de sefi si de subalterni. 

Intr-o atmosfera asemanatoare traim aproape cu totii. Indiferent unde ne aflam pe scara sociala suntem bantuiti de agitatie, ostilitate, neintelegere, nerabdare, invidie. Angajatii sunt gelosi pe angajatori, iar acestia ii dispretuiesc. Taranii sunt gelosi pe oraseni si viceversa. Comerciantii sunt gelosi pe functionari si acestia pe castigul comerciantilor. Gelozia dintre actori e proverbiala, iar cea a oamenilor de litere, artistilor, medicilor, oamenilor legii, politicienilor nu este cu nimic mai prejos, singura diferenta fiind gradul de disimulare. 


Iata, asadar, cum majoritatea dintre noi se intoxica si se oboseste zilnic. Daca va recunoasteti in scenariile de mai sus, e cazul sa va reformati modalitatile de a gandi si de a simti. E cazul sa va reeducati sensibilitatea si sa va organizati viata mentala. Nu este mai usor decat  reeducarea functiilor fizice, dar nici mai greu: prin constientizare, in primul rand, si apoi prin exercitiu este posibil orice. Dr.Victor Pauchet ne propune o asa-numita cura mentala pentru dezintoxicarea spiritului si a mintii de aceste "otravuri", compusa din patru acte esentiale, pe care o sa le detaliez intr-un articol separat.









7 comentarii:

  1. Superb articolul şi cred că trebuie citit de către toţi cei de la curs! Sau cel puţin de către cei care s-au înscris ca să devină oameni de succes!
    O menţiune aparte:
    Culorile de care vorbeşte medicul, pot fi văzute de către oricine care şi-a activat clarviziunea.
    Este perfect adevărată această clasificare! De altfel, într-o perioadă a existenţei mele, mă băteau gânduri suicide, tocmai pentru că în jurul meu, vedeam doar oameni care în aură aveau foarte mult cenuşiu şi gri. Mi-au trebuit vreo 8 ani să depăşesc această limitare a mea...
    Primul pas, este "Terapia iertării"... Apoi, capeţi o cu totul altă perspectivă asupra vieţii. La un moment dat al evoluţiei, toţi trecem prin aceste încercări.
    Este important de reţinut că Fiinţele evoluate, vor păstra o distanţă "de siguranţă" faţă de astfel de oameni, în aura cărora există mult negru, cenuşiu închis şi roşu închis (roşu+negru sau roşu+gri închis).
    Culorile acestea, denotă fiinţe foarte slab evoluate, dependente aproape total de instinctele primare, mai ales de cel de autoconservare. Sunt aşa numiţii "viscerali". Popular li se zice "scandalagii de profesie", "căutători de nod în papură"...

    RăspundețiȘtergere
  2. O concluzie - printre multe altele - care se impune este ca trebuie sa "sapam" mult in noi insine, sa ne cunoastem mai bine, sa ne observam cu mai multa atentie si preocupare, si mai ales tot timpul; apoi, sa fim capabili sa vedem si sa recunoastem care sunt acele obisnuinte sau ticuri comportamentale capatate si care ne trag in jos sau ne otravesc existenta, viata; iar in final, cel mai important si mai dificil totodata, sa facem CEVA sa scapam, cat timp nu este prea tarziu (desi, se spune, ca niciodata nu este PREA tarziu).

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubirea ce culoare are?
    Abia astept continuarea...o "cura mentala" pentru despovararea inimii? Oare se intalnesc pe acelas drum? La mine a fost o galceava continua intre ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cornelia

    1/ Iubirea? Desi se fac asemanari cu focul sau orice altceva in stare ardenta - deci rosu -, eu cred ca "alb" este culoarea iubirii, albul pur, diafan, ca voalul de mireasa, daca acceptam ca iubirea poate - teoretic, si frecvent chiar practic - sa dainuie mai mult decat un simplu foc, capabil sa se stinga la o pala de vant...
    2/ "Cura mentala" vizeaza nu doar despovararea inimii sau a sufletului, cat mai curand curatarea intregii noastre fiinte de toate otravurile, atat cele mentale, cat si de alta natura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super articolul si de actualitate,.. cred ca de la schimbarea mentala si de comportament este inceputul schimbarii stilului de viata. Avem nevoie de sustinere morala si de vorbe bune. Cum putem sa stergem culorile enumerate mai sus? Adica, cum putem stii ce culoare are aura noastra?

    RăspundețiȘtergere
  6. Anca, multumesc pentru aprecieri. In privinta chestiunilor legate de aura, cred ca trebuie sa-i consultam pe Serban si ceilalti colegi, care au mai multe cunostinte si expertiza in ezoterism.

    RăspundețiȘtergere
  7. Numele meu este Mariana Diego. Aceasta este o zi foarte fericită a vieții mele datorită ajutorului pe care mi l-am oferit dr. Jungunu pentru a mă ajuta să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui de magie și dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căutam un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.Jungunu pe Internet, mi-a spus cum a ajutat atât de mulți oameni să se recupereze fostul lor ajutor Ajută la stabilirea relației și a face oamenii fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și apoi i-am căutat ajutorul, dar spre marea mea surpriză mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sărbătorește pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua să depun mărturie pe Internet deoarece dr. JUNGUNU este într-adevăr un adevărat vrăjitor. NEVOIE AJUTAȚI-L pe CONTACT DOCTOR JUNGUNU acum prin e-mail: drjungunusolutionspell@gmail.com or
    WhatsApp +233570528416 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta. Și este, de asemenea, perfectă în
    1 vrăjitorie de dragoste
    2 Win Ex înapoi
    3 Frumoasă a uterului
    4 Vraja promovării
     5 Vraja de protecție
    6 vrăji de afaceri
     7 O vrajă bună de lucru
    8 Vraja casei de loterie și spell de curte.
    Oriunde în jurul lumii pe drjungunusolutionspell@gmail.com

    RăspundețiȘtergere